Hoe deblokkeer ik een Joomla artikel met een slotje ervoor?

Het kan voorkomen dat de toegang tot een Joomla artikel wordt geblokkeerd (checked-out). U ziet er dan een slotje voor staan. Meestal gebeurt dit wanneer u het artikel nog open had staan terwijl uw sessie verliep. Het blokkeren gebeurt om te voorkomen dat 2 gebruikers op hetzelfde moment hetzelfde bestand gaan bewerken. 

geblokkeerd-Joomla-artikel

Als u gewoon op Save of Cancel klikt na het bewerken van een artikel wordt het bestand weer beschikbaar gesteld aan andere gebruikers. Wanneer u echter een artikel bewerkt maar geen Save of Cancel gebruikt (u gebruikt bijvoorbeeld de terug-knop van uw internetbrowser of sluit deze helemaal af) dan blijft het artikel onbeschikbaar voor anderen.

Om deze blokkade op te heffen gebruikt u de Global Checkin functie. Deze vindt u in Joomla onder Site > Maintenance > Global Check-in. Alle items worden bij het klikken hierop weer voor iedereen beschikbaar.

joomla-global-checkin