Hoe maak ik een fotogallerij in de Widgetkit?

Op de meeste Joomla websites die wij opleveren staat het component Widgetkit geinstalleerd. Hiermee kunnen o.a. foto gallerijen worden aangemaakt. 

 1. Ga in uw Joomla omgeving naar de JCE File Browser - zie nummers op de foto - en maak een nieuwe map aan. In deze nieuwe map uploadt u vervolgens alle foto's die in de nieuwe fotogallerij getoond moeten worden. Zorg ervoor dat deze foto's niet te groot zijn (800x600 pixels is ruim voldoende) 

  Klik op de foto's voor een vergroting

  widgetkit-gallerij-aanmaken-1
 2. Ga vervolgens naar Componenten --> Widgetkit in de Joomla menubalk. Klik daarna op "Gallery". Klik nu op "Add new". Als u al een foto gallerij heeft staan die goed is ingesteld voor uw website kunt u in plaats van een nieuwe gallerij ook een kopie aanmaken van de reeds bestaande gallerij door te kiezen voor "copy"

  widgetkit-gallerij-aanmaken-2
 3. Geef de gallerij een naam en zoek aan de rechterzijde de map op waarin u de nieuwe foto's heeft geplaatst. Klik daarna op "Add to photo gallery"
  widgetkit-gallerij-aanmaken-3
 4. U ziet dat de foto's worden toegevoegd aan de fotogallerij. Eventueel kunt u aan de rechterzijde nog instellingen aanpassen. Als dit gedaan is klikt u bovenaan het scherm op "Save".
 5. Hierna kunt u op 2 verschillende manieren de fotogallerij zichtbaar maken op uw website:
  - Kopieer de shortcode van de nieuwe fotogallerij in een Joomla artikel naar keuze en sla dit op. 
  widgetkit-gallerij-aanmaken-4
  - Maak onder Extensies --> Modulebeheer een nieuwe module aan van het type Widgetkit. Hiermee kunt u een widget tonen op elke modulepositie van uw template en toewijzen aan 1 of meerdere menu items.

Gerelateerde links