Hoe pas ik de tekst van mijn website aan?

Op al onze websites installeren wij standaard de JCE Editor. Dit is een uitgebreide tekstverwerker voor Joomla, die u in staat stelt om op eenvoudige wijze teksten aan te passen of te voorzien van kopjes en lijsten. De JCE Editor is een beetje te vergelijken met Microsoft Word.

 1. Log in in Joomla via www.uwdomeinnaam.nl/administrator.
 2. Ga naar Content > Article Manager
  article-manager
 3. Indien u veel artikelen op uw website heeft kan het handig zijn om uw artikelen eerst te filteren op categorie, middels de filterfunctie "Select Category". Kies vervolgens het artikel dat u wilt aanpassen en klik op de titel van het artikel.
 4. Vervolgens opent een scherm waarin u de tekst van het artikel kunt aanpassen.
  article-manager-edit
  U kunt in dit scherm de tekst van het artikel aanpassen naar uw wens. Mocht u tekst willen inplakken vanuit bijvoorbeeld een Word bestand, dan is het belangrijk dat u dit in het artikel plakt m.b.v. de functie "Paste as Plain Text". Deze optie vindt u onder het pijltje naast de plak knop (geel gearceerd in de afbeelding hierboven). Als u tekst namelijk gewoon inplakt komt er vervuilende opmaak mee wat storing kan veroorzaken op uw website.
  Mocht u een kopje willen aanmaken in uw tekst dan selecteert u de tekst en verandert "Paragraph" naar bijvoorbeeld "Heading 3". 
 5. Als uw tekst is aangepast klit u rechtsboven op de knop "Save and close".