Artikel toevoegen aan Virtuemart 3 webshop

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een artikel kunt toevoegen aan uw Virtuemart 3 webshop. We richten ons hierbij alleen op de belangrijkste onderdelen die voor de meeste webshops voldoende zijn. Verder gaan we er vanuit dat alle basisinstellingen zoals de categorieen van uw webshop en de BTW regels al voor u zijn ingericht.
Login in uw Joomla omgeving en navigeer naar Componenten >> Virtuemart >> Artikelen. Klik vervolgens op de groene knop "Nieuw".

virtuemart nieuw artikel toevoegen

 Tabblad Artikelinformatie

Op dit tabblad vult u in deze velden in:

  • Artikelnaam: geef het artikel een duidelijke naam, meestal sorteert de webshop de artikelen op dit veld dus het is slim om hier rekening mee te houden. De naam is ook bepalend voor de URL die het artikel krijgt. Bij het opslaan van het artikel verschijnt dit vanzelf in het veld Artikel alias.
  • Artikel unieke code
  • Fabrikant: dit kunt u alleen selecteren wanneer u eerst fabrikanten/merken heeft ingevoerd onder Virtuemart >> Fabrikanten.
  • Categorieën: kies 1 of meerdere categorieën 9ook deze dient u eerst aan te maken onder Virtuemart >> Artikelen >> Categorieën
  • Uiteindelijke prijs: vul hier de prijs incl. BTW in, als decimaal teken dient u een punt te gebruiken.
  • Bereken de kostprijs: zet dit vinkje aan zodat de prijs goed berekend wordt.

virtuemart tabblad artikelinformatie

Tabblad Artikelomschrijving

In dit scherm kunt u uw artikel omschrijven. De informatie die u invult in het veld "Korte omschrijving" verschijnt op het categorieoverzicht dus hou dit ook echt kort. In het veld "Artikelomschrijving" kunt u uitgebreide informatie kwijt.

virtuemart tabblad artikelomschrijving 

 Tabbladen Artikelstatus en Artikel maten en gewichten

Deze tabbladen slaan we over. Artikelstatus wordt gebruikt voor het bijhouden van de voorraden en beschikbaarheid van een artikel, Artikel maten en gewichten wordt gebruikt voor webshops met verzendmethodes die afhankelijk zijn van maat en/of gewicht. Alhoewel dit zeer handige functies zijn betekent het wel veel extra invoerwerk, met name wanneer er verschillende variaties van een artikel zijn. Gebruik deze functies dus alleen in webshops met veel omzet.

Tabblad Artikelafbeeldingen

Hier voegt u 1 of meerdere afbeeldingen van uw artikel toe. Het mooiste is als alle afbeeldingen in uw webshop hetzelfde formaat hebben. Zorg er in elk geval voor dat de foto's die u gebruikt niet te zwaar zijn en verklein ze waar nodig voor het uploaden. Een afmeting van 800 x 600 is groot genoeg. 

U scrollt op het tabblad Artikelafbeeldingen een eind naar beneden totdat u het gedeelte "Upload bestand" ziet. Hier kiest u uw afbeelding:

 virtuemart tabblad artikelafbeeldingen

 Vervolgens klikt u helemaal bovenaan de pagina op de knop "Opslaan". U ziet de afbeelding dan verschijnen. 

virtuemart tabblad artikelafbeeldingen afbeelding uploaden

Als u meerdere afbeeldingen wilt laten zien dan herhaalt u deze stap. Klik na elke upload op "Opslaan".

Tabblad Speciale velden 

In dit laatste tabblad kunt u optioneel productvariaties zoals kleuren of maten toevoegen. Dit kunt u alleen gebruiken wanneer u geen voorraadbeheer gebruikt. Zie Speciale velden toevoegen aan Virtuemart 3 webshop voor een uitleg over het voorbereidende werk. Hier ga ik ervan uit dat de variaties al zijn toegevoegd. 
Klik op de naam van de variatie (maat, kleur, etc) die u wilt toevoegen en daarna op de groene knop "Opslaan".

virtuemart tabblad speciale velden

 U heeft nu een artikel toegevoegd aan uw webshop met een maatkeuze.

virtuemart artikel toegevoegd

Copyright © 2009 - 2022 Joomla Website Designer

Joomla Website Designer and this site is not affiliated with or endorsed by The Joomla! Project™. Any products and services provided through this site are not supported or warrantied by The Joomla! Project or Open Source Matters, Inc. Use of the Joomla!® name, symbol, logo and related trademarks is permitted under a limited license granted by Open Source Matters, Inc.