Joomla migratie

Indien uw website op een andere hoofd versie draait dan Joomla 3.x is het noodzakelijk om uw website te migreren. Naast het niet onbelangrijke veiligheidsaspect werkt Joomla 3 een stuk prettiger dan oudere versies. Ook investeert u in de toekomst van uw website, extensies worden alleen nog ontwikkeld en bijgewerkt voor Joomla 3.

Joomla Website Designer verzorgt graag het migratie traject van uw verouderde Joomla website naar Joomla versie 3. Wij werken tijdens de migratie op een test locatie, zodat uw website slechts kort offline hoeft te zijn.

Migratie van Joomla 1.0 naar Joomla 3.x

Indien uw website nog draait op Joomla 1.0.x dan zullen wij de migratie volledig handmatig uitvoeren. Dit betekent de installatie van een schone Joomla 3.x website die wij handmatig zullen opbouwen aan de hand van de oude Joomla 1.0.x website.

Migratie van Joomla 1.5 naar Joomla 3.x

Voor de migratie van een Joomla 1.5 website naar Joomla 3 maken wij gebruik van het component SpUpgrade. Dit componenten zet alle basis inhoud van uw Joomla website neer in een nieuwe Joomla 3 website. Menu items en interne links controleren we handmatig. Daarnaast moeten alle gebruikte extensies opnieuw worden geinstalleerd en geconfigureerd. Ook moet het template worden vervangen of aangepast zodat het werkt in Joomla 3. Een voordeligere keus is om een nieuw (bestaand) template te kiezen.

Migratie van Joomla 1.6, 1.7 of Joomla 2.5 naar Joomla 3.x

Dit is de minst ingrijpende migratie aangezien er over het algemeen – als uw host dit ondersteunt - in Joomla zelf gemigreerd kan worden. Joomla 1.6, 1.7 en 2.5 hebben hiervoor een ingebouwde functionaliteit. Wel moeten van tevoren alle gebruikte extensies en het template worden bijgewerkt of vervangen zodat ze goed functioneren in Joomla 3.

Kosten van een migratie

De kosten van een migratie hangen af van uw huidige Joomla versie, de grootte van uw website en de gebruikte extensies. Ook kan het zo zijndat u de migratie direct wilt aangrijpen om wijzigingen in uw website door te voeren. Vraag een offerte op voor uw migratie, vermeld hierbij uw huidige Joomla versie en welke extensies u in de nieuwe site wilt gebruiken.