Skip to main content

Joomla migratie

Joomla Website Designer verzorgt graag het migratie traject van uw verouderde Joomla website naar Joomla versie 4 of 5. Wij werken tijdens de migratie op een test locatie, zodat uw website slechts kort offline hoeft te zijn.

Migreren voor de veiligheid en de AVG

Indien uw website op een andere hoofd versie draait dan Joomla 4  of joomla 5 is het noodzakelijk om uw website te migreren. Naast het zeer belangrijke veiligheidsaspect werken de nieuwste Joomla versies een stuk prettiger dan oudere versies en zijn zowel de mobielvriendelijkheid als de zoekmachinevriendelijkheid sterk verbeterd. Ook investeert u in de toekomst van uw website, extensies worden alleen nog ontwikkeld en bijgewerkt voor Joomla 4 en 5.

Momenteel zijn er helaas nog steeds websites in de lucht die gebruik maken van Joomla! 1.0, 1.5, 1.6, 1.7, 2.5 of Joomla 3.x. Voor deze Joomla versies worden geen veiligheidsupdates meer uitgebracht dus deze websites hebben veiligheidslekken en lopen een groot risico om gehackt te worden. De meeste website eigenaren realiseren zich niet dat zij hiermee ook de nieuwe privacywet (AVG) overtreden en strafbaar zijn. Deze stelt immers dat u er alles aan moet doen om persoonsgegevens die worden ingezonden en/of opgeslagen in uw website veilig zijn. Dat kan met een verouderde Joomla website nooit het geval zijn.

Werkwijze Joomla migratie

Er zijn twee manieren om uw Joomla website te migreren naar Joomla 4 of 5. Dit is afhankelijk van uw wensen, de huidige Joomla versie waarin uw website draait en de gebruikte extensies. Om optimaal te profiteren van de nieuwste templatereeks van YOOtheme, YOOtheme Pro, moeten alle inhoud en extensies van uw website opnieuw ingericht worden. Dit heeft diverse voordelen voor met name het mobiele gedeelte en de snelheid van uw website. Wel betekent dit dat er feitelijk een nieuwe website gebouwd wordt. Wij kunnen u na inzage in uw huidige Joomla omgeving adviseren over de beste optie voor uw website.

  • Indien uw website nog draait op Joomla 1.0. 1.5, 1.6, 1.7 of Joomla 2.5 dan zullen wij de migratie volledig handmatig uitvoeren. Dit betekent de installatie van een schone Joomla 4 of 5 website die wij handmatig zullen opbouwen aan de hand van de inhoud van de oude Joomla website. De kosten hiervan zijn gelijk aan die van een nieuwe website

  • Een migratie vanuit Joomla 3 naar Joomla 4 of 5 is minder ingrijpend aangezien er over het algemeen in Joomla zelf gemigreerd kan worden. Joomla 3 heeft hiervoor een ingebouwde functionaliteit. Wel moeten alle gebruikte extensies en het template handmatig worden bijgewerkt of vervangen zodat ze goed functioneren in Joomla 4. De kosten van een migratie vanuit Joomla 3 hangen af van uw wensen voor de nieuwe website, de grootte van uw website en de gebruikte extensies.

Kosten Joomla migratie

Vraag een vrijblijvende offerte op voor uw Joomla migratie. Vermeld hierbij uw huidige Joomla versie, welke extensies u in de nieuwe site wilt gebruiken en welke functionaliteiten u wenst. Het is ook prettig als u voorbeelden kunt geven van websites die u aanspreken. 

Wellicht ook interessant om te lezen:
Joomla onderhoud
Na een migratie moet u uw Joomla website blijven updaten. Neem geen risico en kies voor een onderhoudsabonnement. Veel licenties zijn inbegrepen.
Joomla achtergronden
Lees meer over de geschiedenis en verschillende versies van Joomla.
AVG checklist
Naast zorgen voor een up-to-date website zijn er meer eisen waaraan uw website moet voldoen om AVG proof te zijn.