Joomla onderhoud

Nadat uw Joomla website is opgeleverd kunt u zelf de teksten en foto's aanpassen, dat is immers de kracht van het Joomla CMS. Houdt u er echter rekening mee dat uw website ook technisch onderhoud nodig heeft.
Joomla krijgt vaak ten onrechte de naam een onveilig CMS te zijn waarin hackers vrij spel hebben. Wanneer een Joomla website gehackt is gaat het echter vrijwel altijd om een verouderde Joomla versie of worden er oude of onveilige extensies gebruikt. U kunt dit risico aanzienlijk verkleinen door altijd de laatste stabiele versie van Joomla en extensies te gebruiken. Voorkomen is altijd beter en goedkoper dan genezen.

HELP MIJN JOOMLA WEBSITE IS GEHACKT!

Joomla onderhoudsabonnement

Iedere Joomla website bestaat uit een aantal software componenten: de Joomla basissoftware en de geïnstalleerde software extensies zoals componenten, modules, plugins, taalbestanden en templates. Een Joomla onderhoudsabonnement zorgt er voor dat al deze componenten van uw website altijd draaien op de meest actuele versies.
Joomla Website Designer controleert minimaal één keer per maand of er zaken moeten bijgewerkt op uw website. Wij nemen zelf het initiatief tot het uitvoeren van noodzakelijke updates. Voordat een update wordt geïnstalleerd wordt altijd een volledige backup gemaakt van uw website en de bijbehorende database.

Joomla updates en migraties

Er zit een verschil tussen Joomla updates en Joomla upgrades (migraties). Een Joomla update is een aanpassing binnen dezelfde hoofdversie van Joomla, bijvoorbeeld van Joomla versie 3.4.2 naar versie 3.4.3. Een Joomla update past alleen de Joomla bestanden aan en niet de database structuur en inhoud.
Een upgrade of migratie naar de nieuwste Joomla hoofdserie 3.4.x vanuit een eerdere Joomla versie (Joomla 1.0, 1.5, 1.6, 1.7 of 2.5) is veel ingrijpender. De onderhoudsabonnementen van Joomla Website Designer voorzien alleen in updates. Voor Joomla migraties kunt u een offerte op maat opvragen.

Kosten Joomla onderhoudsabonnementen

  1. Website met maximaal 3 componenten: € 19,95 per maand
  2. Website met 4 – 10 componenten: € 22,95 per maand
  3. Webshop met maximaal 3 componenten: € 24,95 per maand
  4. Webshop met 4 – 10 componenten: € 29,95 per maand

Deze kosten zijn exclusief BTW en inclusief licentiekosten voor de gebruikte extensies, waaronder het template. Onze Joomla onderhoudsabonnementen hebben een looptijd van een half jaar. De kosten worden vooraf gefactureerd. Het abonnement wordt telkens aan het einde van de contractsperiode stilzwijgend verlengd voor nog een half jaar, tenzij u minimaal één maand voor het einde van de periode aangeeft dit niet te willen.

Het plaatsen of wijzigen van teksten en afbeeldingen of het installeren van nieuwe extensies vallen niet onder de abonnementskosten. Hiervoor hanteren wij een uurtarief van € 57 exclusief BTW. Indien het terugkerende werkzaamheden betreft, zoals het versturen van nieuwsbrieven kan ook hiervoor een abonnement worden samengesteld, afhankelijk van uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.