Joomla onderhoud

Nadat uw Joomla website is opgeleverd kunt u zelf de teksten en foto's aanpassen, dat is immers de kracht van het Joomla CMS. Houdt u er echter rekening mee dat uw website ook technisch onderhoud nodig heeft.
Joomla krijgt vaak ten onrechte de naam een onveilig CMS te zijn waarin hackers vrij spel hebben. Wanneer een Joomla website gehackt is gaat het echter vrijwel altijd om een verouderde Joomla versie of worden er oude of onveilige extensies gebruikt. U kunt dit risico aanzienlijk verkleinen door altijd de laatste stabiele versie van Joomla en extensies te gebruiken. Voorkomen is altijd beter en goedkoper dan genezen.

HELP MIJN JOOMLA WEBSITE IS GEHACKT!

Joomla onderhoudsabonnement

Iedere Joomla website bestaat uit een aantal software componenten: de Joomla basissoftware en de geïnstalleerde software extensies zoals componenten, modules, plugins, taalbestanden en templates. Een Joomla onderhoudsabonnement zorgt er voor dat al deze componenten van uw website altijd draaien op de meest actuele versies.
Joomla Website Designer controleert minimaal één keer per week of er zaken moeten bijgewerkt op uw website. Wij nemen zelf het initiatief tot het uitvoeren van noodzakelijke updates. Voordat een update wordt geïnstalleerd wordt altijd een volledige backup gemaakt van uw website en de bijbehorende database.

Joomla updates en migraties

Er zit een verschil tussen Joomla updates en Joomla upgrades (migraties). Een Joomla update is een aanpassing binnen dezelfde hoofdversie van Joomla, bijvoorbeeld van Joomla versie 3.4.2 naar versie 3.4.3. Een Joomla update past alleen de Joomla bestanden aan en niet de database structuur en inhoud.
Een upgrade of migratie naar de nieuwste Joomla hoofdserie 3.4.x vanuit een eerdere Joomla versie (Joomla 1.0, 1.5, 1.6, 1.7 of 2.5) is veel ingrijpender. De onderhoudsabonnementen van Joomla Website Designer voorzien alleen in updates. Voor Joomla migraties kunt u een offerte op maat opvragen.

Kosten Joomla onderhoudsabonnementen

 1. Website met maximaal 3 componenten: € 19,95 per maand
 2. Website met 4 – 10 componenten: € 22,95 per maand
 3. Webshop met maximaal 3 componenten: € 24,95 per maand
 4. Webshop met 4 – 10 componenten: € 29,95 per maand

Wat is er wel/niet inbegrepen in de onderhoudsprijs?

De onderhoudskosten zijn exclusief BTW en inclusief licentiekosten voor veelgebruikte extensies*, waaronder het template*. Onze Joomla onderhoudsabonnementen hebben een looptijd van een half jaar. De kosten worden vooraf gefactureerd. Het abonnement wordt telkens aan het einde van de contractsperiode stilzwijgend verlengd voor nog een half jaar, tenzij u minimaal één maand voor het einde van de periode aangeeft dit niet te willen.

Alle websites die bij ons in onderhoud zijn worden voortdurend bijgewerkt wanneer er nieuwe versies van Joomla of extensies uitkomen. Tevens wordt er wekelijks een back-up gedraaid en in de cloud opgeslagen zodat er altijd iets is om op terug te vallen. Uw website wordt voortdurend gemonitord zodat wij snel in actie kunnen komen wanneer deze onverhoopt offline raakt, bijv. door een probleem op de server. Uiteraard kunt u ook op ons terugvallen wanneer u vastloopt in Joomla of vragen heeft.

Het plaatsen of wijzigen van teksten en afbeeldingen of het installeren van nieuwe extensies vallen niet onder de abonnementskosten. Hiervoor hanteren wij een uurtarief van € 57 exclusief BTW. Indien het terugkerende werkzaamheden betreft, zoals het versturen van nieuwsbrieven kan ook hiervoor een abonnement worden samengesteld, afhankelijk van uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

* De licentiekosten van onderstaande veel voorkomende extensies zijn inbegrepen in het onderhoudsabonnement, overige extensies worden apart gefactureerd. 

 • Alle templates van YooTheme
 • Alle extensies van YooTheme waaronder Zoo en de Widgetkit
 • ZooLanders extensies
 • VM Uikit (voor Virtuemart webshops)
 • ccIdeal component
 • JCE Editor Pro
 • Akeeba Backup Pro
 • AcyMailing Enterprise versie (nieuwsbrieven)
 • SH404SEF
 • Breezing Forms Pro
 • RS Forms Pro
 • RS Firewall
 • CSVI