Skip to main content

Waarom een website?

U vraagt zich af of uw bedrijf wel echt een (nieuwe) website nodig heeft, u heeft het immers altijd zonder gedaan, uw huidige website is wat ouder maar kan nog best, uw klanten vinden u toch wel of u bent bang voor de kosten en rompslomp die het laten maken van een website met zich meebrengen.

10 redenen voor het laten ontwikkelen van een (nieuwe) website

Vergroten klantenkring

Een website stelt u in staat uw klantenkring te vergroten. Geen enkel serieus bedrijf kan tegenwoordig nog zonder eigen website. Potentiele klanten zullen u overslaan als ze u op internet niet kunnen vinden.

Informatiepunt voor bestaande klanten

Ook voor bestaande klanten kan een website een pluspunt zijn: op uw website kunt u uitgebreid vertellen over uw dienstverlening of producten. Hierbij kunt u ook doorverwijzen (linken) naar andere pagina's op uw website met informatie over relevante onderwerpen. Daarnaast kunt u uw bezoekers films laten zien, of uitgebreide fotogallerijen of slideshows.

Bijblijven bij concurrentie

Niemand kan meer om de ontwikkeling van het internet heen. Als ondernemer kunt u niet achterblijven zonder ingehaald te worden door uw concurrenten.

Altijd bereikbaar

Met een website bent u dag en nacht bereikbaar en toegankelijk. Bezoekers krijgen op een interactieve manier de informatie die zij zoeken zonder aanwezigheid van u of uw medewerkers.

Extra communicatiemiddel

Een goede website is een extra communicatiemiddel naast alle bestaande offline middelen. De kosten zijn relatief laag als ze worden afgezet tegen traditionele kanalen als folders, radio- en televisiereclame.

Meer werk in minder tijd

Met een website kunt u in minder tijd en tegen lagere kosten meer werk verrichten. Het beantwoorden van een e-mail vraagt veel minder tijd en kosten dan een schriftelijke of telefonische afhandeling. Daarnaast kunt u een e-mail beantwoorden op een tijdstip dat het ú uitkomt.

Meetbaar

De resultaten van een website zijn meetbaar. Statistieken kunnen u precies vertellen hoeveel bezoekers er op uw website zijn geweest, welke pagina's ze hebben bekeken en bijvoorbeeld welk percentage van uw bezoekers een offerte hebben aangevraagd.

Online visitekaartje

Een website is het online visitekaartje van uw bedrijf. Het biedt een mogelijkheid voor een laagdrempelige vorm van eerste contact, die potentiele klanten in staat stelt zich een beeld over uw bedrijf te vormen. Dit kan de beslissing om zaken met u te gaan doen aanzienlijk vergroten.

Opkomst online winkelen

E-commerce is nog steeds enorm in opkomst, consumenten kopen elk jaar meer producten online. Op de zakelijke markt stijgt het volume van online afgehandelde transacties zelfs nog sneller. Met een webshop kunt u uw klanten ook online van dienst zijn.

Kwaliteit website

Wanneer u besluit een website te laten ontwikkelen zorg er dan voor dat deze een professionele uitstraling heeft en aansluit bij uw doelgroep. De gemiddelde levensduur van een website is 3 jaar, daarna zal het design meestal vernieuwd moeten worden aangezien technieken snel verouderd raken. Een kwalitatief slechte website wordt weer snel verlaten en is geen goede reclame voor uw bedrijf.
Wellicht ook interessant om te lezen:
Waarom kiezen voor Joomla?
Er bestaan veel Content Management Systemen. Elk heeft zo z'n voordelen. Wat zijn de sterke punten van het Joomla CMS?
Onze Joomla websites
Lees hoe wij ook voor u een professionele Joomla website kunnen ontwikkelen. Wij hebben bijna tien jaar ervaring in Joomla!
aandachtspunten nieuwe website laten maken
Aandachtspunten nieuwe website
8 aandachtspunten die u helpen de juiste keuzes te maken wanneer u een nieuwe website wilt laten ontwikkelen.