Skip to main content

Waarom kiezen voor Joomla?

Er bestaan veel Content Management Systemen. Elk heeft zo z'n voordelen. Wat zijn de sterke punten van het Joomla CMS?

Wat zijn de voordelen van Joomla?

joomla cms

Gratis (Open Source)

Joomla is een Open Source CMS systeem met vele gebruikers dat actief verder wordt ontwikkeld. U betaalt dus geen dure licentierechten voor een programma.
joomla cms

Stabiel en krachtig

Joomla is een stabiel, betrouwbaar en krachtig CMS systeem. Joomla! heeft veel prijzen gewonnen en wordt geleid door een internationaal samenwerkingsverband van meer dan een half miljoen actieve gebruikers.
joomla cms

Zelf inhoud aanpassen

U kunt uw eigen website aanpassen. Als u met Microsoft Word kunt werken, kunt u ook artikelen en foto's toevoegen en bijwerken in Joomla. Ook menu items kunt u toevoegen of aanpassen.
joomla cms

Onafhankelijkheid

Joomla heeft een grote gemeenschap van ontwikkelaars. Dit zorgt voor u als opdrachtgever voor een ruime keuze in specialisten en biedt u dus onafhankelijkheid.
joomla cms

Flexibele functionaliteiten

Voor Joomla zijn momenteel bijna 8.000 officiele extensies beschikbaar. Deze zorgen voor extra functionaliteiten zoals een nieuwsbrief, een webshop, foto slideshow, agenda, etc. Joomla is dus zeer flexibel en groeit mee met uw wensen en behoeften.
joomla cms

Gebruikersbeheer

Er kunnen meerdere redacteuren actief zijn op 1 Joomla website, met verschillende gebruikersrechten. Tevens is het mogelijk bepaalde pagina's van uw website alleen zichtbaar te maken voor geregistreerde gebruikers.

Joomla! is een vrij, opensource-contentmanagementsysteem. Joomla! is geschreven in PHP en werkt met een MySQL database. Joomla! heeft functies als het cachen van pagina's, RSS-feeds, printversies van pagina's, nieuwsflitsen, blogs, fora, opiniepeilingen, kalender, zoeken en taalinternationalisatie. De naam is de Engelse fonetische spelling van het Swahili-woord 'jumla' dat 'alles samen' of 'als één geheel' betekent. De naam is gekozen om de verbintenis van het ontwikkelteam en de gemeenschap met het project te benadrukken. Joomla! is vrijgegeven onder de GNU General Public License.

Wat is een CMS?

CMS staat voor Content Management Systeem. Een CMS is een programma waarmee u gemakkelijk uw site kunt beheren, vormgeven en extra functies kunt toevoegen. U kunt uw website online bijwerken vanaf elke locatie. Hier heeft u geen technische kennis, bijzondere vaardigheden of speciale hard- en software voor nodig.

Wat is Joomla?

Het Joomla CMS is geschreven in PHP en werkt met een MySQL database. Het is een betrouwbaar en duurzaam systeem. Binnen Joomla is de inhoud gescheiden van het design. Het aanpassen van de inhoud van de website is hierdoor relatief eenvoudig, zonder dat het invloed heeft op het design van de website, of andersom. Joomla is toegankelijk via een normale webbrowser.

Joomla is open source software: het is gratis te gebruiken, en ontwikkelaars over de hele wereld dragen bij aan de ontwikkeling en verbetering. Dit is ook een waarborg voor de veiligheid. Zaken als meertaligheid, versiebeheer en zoekmachinevriendelijke URL's behoren tot de basis (core) van Joomla. Hier zijn geen uitbreidingen voor nodig.

Joomla is een van de populairste content management systemen, waarop inmiddels miljoenen websites zijn gebouwd. Joomla wint al jaren op rij de CMS Critic Award in de categorie Beste Gratis CMS! De aantrekkingskracht zit vooral in de flexibiliteit die het systeem geschikt maakt voor zowel grote als kleine websites. Joomla is modulair: het laat zich gemakkelijk uitbreiden. Van een eenvoudig contactformulier tot een uitgebreide webshop: het is allemaal mogelijk met Joomla! De uitbreidingen aan Joomla en de betere templates zijn overigens vaak niet gratis.

  • joomla inloggen
  • joomla control panel
  • joomla artikelbeheer
  • joomla artikel wijzigen
  • joomla menu manager
Wellicht ook interessant om te lezen:
Bekende Joomla sites
Ontdek welke bekende instanties of bedrijven gebruikmaken van het Joomla CMS.
Onze Joomla websites
Lees hoe wij ook voor u een professionele Joomla website kunnen ontwikkelen. Wij hebben bijna tien jaar ervaring in Joomla!
Bekijk onze portfolio
Inmiddels hebben wij honderden Joomla websites ontwikkeld voor een hele diverse klantengroep.