SSL certificaten
SSL certificaten verplicht bij wet!
Meer voordelen van een SSL certificaat
-
Hoger in Google door gebruik SSL: Het komt niet vaak voor dat Google openlijk een nieuwe rankingfactor aankondigt: SSL/HTTPS wordt echter wereldwijd als rankingsignaal ingezet. Voorlopig is het een lichtgewicht factor, maar in de toekomst zal de impact ervan ongetwijfeld toenemen. Google is van mening dat "All (online) communication should be secured by default". De door Google aangevoerde reden: je wilt als gebruiker van internet én als site niet het gevaar lopen dat anderen (lees: hackers) ongewenst inzicht krijgen in jouw online gedrag dan wel de rol die een site daarin speelt. Google zelf wil daarnaast zijn gebruikers door dataversleuteling op een zo hoog mogelijk niveau 'beschermen'.
-
Browserwaarschuwingen voor websites zonder SSL-certificaat: Vanaf juli 2018 waarschuwt Google de gebruikers van haar browser voor websites zonder een beveiligde HTTPS-verbinding. Heeft uw site geen HTTPS-verbinding, dan zal deze waarschuwing bezoekers afschrikken.
-
Vertrouwen resulteert in meer verkeer en transacties op de website. Onderzoeken hebben aangetoond dat de aanschaf van een SSL- certificaat kan leiden tot 5% of meer omzetverhoging. Een SSL-certificaat kan dus ook worden ingezet als marketinginstrument, want meer websitebezoekers zorgt voor meer transacties en klanten die terugkeren. Dit resulteert in een sterkere merknaam en maakt de investering dus zeker de moeite waard!
De functies van een SSL-certificaat
Een SSL-certificaat helpt uw bezoekers een veilige en betrouwbare omgeving te bieden wanneer ze uw website bezoeken. Dit gebeurt aan de hand van twee functies:
- Een SSL-certificaat zorgt ten eerste voor de versleuteling van (inlog)gegevens en betalingsverkeer die heen en weer gaan tussen de browser van uw websitebezoekers en uw website.
- Daarnaast worden er bij het aanvragen van een SSL-certificaat twee soorten controles uitgevoerd:
- De controle dat de aanvrager van een SSL-certificaat daadwerkelijk de rechtmatige eigenaar is van de domeinnaam (domeincontrole).
- De controle dat de organisatie achter de domeinnaam daadwerkelijk bestaat en legitiem is (identiteitscontrole)
Let op: enkel het hebben van een SSL-certificaat zorgt er niet automatisch voor dat uw website volledig veilig en betrouwbaar is. U zult uw Joomla website ook up-to-date moeten houden en zorgen dat uw hosting provider steeds tijdig bijwerkt naar nieuwe PHP versies.
Wat zijn SSL certificaten?
SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt ervoor dat de datastroom tussen de website en de bezoeker niet leesbaar is voor anderen. Vertrouwelijke informatie die klanten naar een website sturen (zoals wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie) kan gestolen worden. Hackers worden steeds slimmer; websites worden gekopieerd waardoor het lijkt dat je op de goede website zit maar in werkelijkheid zit je op een vervalste website waardoor je gevoelige informatie weggeeft aan criminelen. SSL geeft een website een identiteit.