SSL certificaten

SSL Certificaten beveiligen de verbinding tussen een website en de bezoeker. Gegevens worden hierdoor veilig verzonden, zonder het risico dat ze in handen vallen van derden.

SSL certificaten verplicht bij wet!

SSL is verplicht gesteld voor websites die persoonsgegevens verzenden in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Boetes voor het niet naleven van deze wet kunnen oplopen tot € 4500.
Er zijn maar weinig websites die geen persoonsgegevens verzenden. Want niet alleen bij online aankopen of banktransacties worden er vertrouwelijke gegevens verzonden, ook een eenvoudig contactformulier vereist al extra aandacht voor de veiligheid van de identiteit van de bezoekers volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Een SSL certificaat is de enige toegestane manier om aan bezoekers te tonen én te bewijzen dat de website authentiek is en dat de verbinding waarover de gegevens worden verzonden veilig en versleuteld is.

Hoger in Google door gebruik SSL

Het komt niet vaak voor dat Google openlijk een nieuwe rankingfactor aankondigt: SSL / HTTPS wordt wereldwijd als rankingsignaal ingezet. Voorlopig is het een lichtgewicht factor, maar in de toekomst zal de impact ervan ongetwijfeld toenemen.
Google is van mening dat "All (online) communication should be secured by default". De door Google aangevoerde reden: je wilt als gebruiker van internet én als site niet het gevaar lopen dat anderen (lees: hackers) ongewenst inzicht krijgen in jouw online gedrag dan wel de rol die een site daarin speelt. Google zelf wil daarnaast zijn gebruikers door dataversleuteling op een zo hoog mogelijk niveau 'beschermen'.

De voordelen van SSL

  • U voldoet aan de wetgeving zodat u geen boete riskeert.
  • Google zal uw website mogelijk hoger waarderen.
  • De datastroom tussen de website en de bezoeker is goed beschermd en kan niet gelezen worden door derden.
  • Geen browserwaarschuwingen meer bij klanten i.v.m. niet vertrouwd certificaat.
  • De beveiliging is zichtbaar voor website bezoekers door een groene adresbalk (alleen bij Uitgebreide Validatie), de 's' achter http, het slotje in de browser en het logo van het certificaat.
  • Creëert vertrouwen bij klanten: de website is betrouwbaar en de gegevens van de bezoeker worden beschermd.
  • Vertrouwen resulteert in meer verkeer en transacties op de website. Onderzoeken hebben aangetoond dat de aanschaf van een SSL- certificaat kan leiden tot 5% of meer omzetverhoging. Een SSL-certificaat kan dus ook worden ingezet als marketinginstrument, want meer websitebezoekers zorgt voor meer transacties en klanten die terugkeren. Dit resulteert in een sterkere merknaam en maakt de investering dus zeker de moeite waard!

Soorten SSL validatie en kosten

Het verschil in prijs en kwaliteit tussen de verschillende SSL-certificaten zit met name in het validatieproces. Voordat een SSL-certificaat wordt uitgegeven vindt er een validatie plaats. Dit proces kent 3 niveaus.

Domein Validatie - € 110 *

Certificaat zonder bedrijfsgegevens: geeft de bezoekers van een website een beveiligde verbinding met een door alle browsers vertrouwd certificaat. Voor een laag bedrag krijgen uw bezoekers dus geen vervelende beveiligingswaarschuwingen meer. Zeer snelle uitgifte waarbij alleen de domeinnaamhouder wordt geverifiëerd.

Organisatie Validatie - € 160 *

Certificaat met bedrijfsgegevens: naast een versleutelde verbinding worden de bedrijfsgegevens geverifiëerd en opgenomen in het certificaat. De bezoeker kan hierdoor de eigenaar van de website in het certificaat controleren.

Uitgebreide Validatie - € 270 *

Certificaat met bedrijfsgegevens én groene adresbalk: EV (Extended Validation) certificaten voldoen aan zeer strenge richtlijnen, dit wordt weergegeven met een groene adresbalk inclusief de bedrijfsnaam. Een EV certificaat zorgt hiermee voor extra vertrouwen en zodoende meer omzet.

* Prijzen per domein per jaar excl. BTW, inclusief installatie en eigen uniek IP nummer.