Skip to main content

Kennisbank Joomla

NB: De informatie is toegepitst op (potentiële) klanten van Joomla Website Designer.

Benodigde informatie om een website te ontwikkelen

In de meeste gevallen zullen wij uw nieuwe website of webshop ontwikkelen op onze werkomgeving. Op die manier kan uw huidige website in de lucht blijven totdat de nieuwe site gereed is. U ontvangt een link van ons zodat u kunt meekijken naar de vorderingen op uw website en kunt bijsturen als u zaken liever anders ziet.

Hoe deblokkeer ik een Joomla artikel met een slotje ervoor?

Het kan voorkomen dat de toegang tot een Joomla artikel, module of menu item wordt geblokkeerd. U ziet er dan een slotje voor staan. Meestal gebeurt dit wanneer u het item nog open had staan terwijl uw sessie verliep. Het blokkeren gebeurt om te voorkomen dat 2 gebruikers op hetzelfde moment hetzelfde bestand gaan bewerken. 

Hoe maak ik iemand beheerder van mijn Facebook pagina?

Het is verstandig om naast uzelf altijd een extra beheerder aan te maken voor uw Facebook pagina. Mocht u uzelf per ongeluk verwijderen als beheerder dan kunt u de extra beheerder vragen u opnieuw toe te voegen als beheerder.

beter vindbaar in Google

Zo wordt uw website beter gevonden in Google

Als uw website op relevante zoekwoorden niet op de eerste pagina in Google staat, dan komen er nauwelijks bezoekers op uw website. Tenminste, niet vanuit de gratis zoekresultaten. U kunt natuurlijk investeren in Google adverteren. Maar zodra u de geldkraan dichtdraait, draait Google de kraan met websitebezoekers dicht. Wilt u dat uw website dus op lange termijn bezoekers blijft krijgen, zonder daarvoor te adverteren? Dan moet u ervoor zorgen dat uw website beter gevonden wordt in Google. Hoe u dat voor elkaar kunt krijgen vertellen we u in dit artikel.

Help mijn Joomla website is gehackt!

Indien u de hosting van uw Joomla website bij ons heeft ondergebracht en geen onderhoudsabonnement bij ons afneemt verwachten wij dat u zelf zorg draagt voor het tijdig bijwerken van de Joomla software, het template en de gebruikte extensies. Het niet updaten van software op Joomla websites is vrijwel altijd de reden voor het ontstaan van hacks.

Verhuizing .com domeinnaam

Voor de verhuizing van .com domeinnamen hebben wij een verhuiscode (Auth.code of EPP-code) nodig. Deze vraagt u op bij uw huidige hostingprovider en vult u in tijdens het bestelproces. Let erop dat uw provider een eventuele registrar lock verwijdert voordat u de verhuizing aanvraagt.

Online marketing strategieën voor webshops

Het aantal webshops is de afgelopen jaren explosief gegroeid. In 2018 waren er maar liefst 22.000 actieve webwinkels in Nederland geregistreerd (bron: Retailtrends). Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een doordachte strategie uitstippelt om van uw webshop een succes te maken. Maar hoe pakt u dat aan? Lees verder en u weet het.

Hosting keuze voor uw Joomla Website

U bent niet verplicht om de hosting en domeinregistratie via Joomla Website Designer te regelen indien u uw website door ons laat ontwikkelen of onderhouden. Bedenk echter wel dat goede hosting veel problemen voorkomt. Uw website is een belangrijk communicatiemiddel richting uw klanten, waar u geen risico mee zou moeten nemen. Onze webdesign tarieven zijn gebaseerd op het werken in een probleemloze hosting omgeving.

Tekst toevoegen of aanpassen met de JCE Editor

Joomla Website Designer kiest ervoor om in plaats van de standaard Joomla tekstverwerker de Joomla Content Editor (JCE) te gebruiken. Deze Joomla extensie is een What You See Is What You Get Editor (WYSIWYG) die u veel mogelijkheden verschaft om een artikel te bewerken.

Hoe maak ik een fotogallerij in de Widgetkit 1?

Op de meeste Joomla websites die wij opleveren staat het component Widgetkit geinstalleerd. Hiermee kunnen o.a. foto gallerijen worden aangemaakt. Let op: er bestaan 2 versies van de Widgetkit, deze handleiding gaat over de Widgetkit 1 in combinatie met oudere Yootheme templates van voor het YooTheme Pro tijdperk.

Gebruikersgroepen binnen Joomla

Binnen Joomla is de inhoud gescheiden van het design. Het aanpassen van de inhoud van de website is hierdoor relatief eenvoudig, zonder dat het invloed heeft op het design van de website, of andersom. Joomla is toegankelijk via elke moderne webbrowser, u hoeft dus geen software te installeren op uw computer. Er kunnen meerdere gebruikers worden toegevoegd aan een Joomla installatie, met elk eigen rechten.

Welke iDEAL abonnementen ondersteunen jullie?

Voor de installatie van iDEAL in Joomla webshops werkt Joomla Website Designer met Mollie als iDEAL aanbieder. Mollie is een zogenaamde Payment Service Provider (PSP): een intermediair tussen banken en webwinkeliers. 

De basis van Joomla

Of uw Joomla website of webshop nu gebruikmaakt van de nieuwste Yootheme Pro template reeks, een ouder Yootheme Warp template of een heel ander template: de basis werkt hetzelfde. U start altijd met het aanmaken van categorieën waarin u vervolgens artikelen opslaat. Deze artikelen koppelt u vervolgens aan menu items waar u daarna eventueel nog modules met extra functionaliteiten aan kunt toevoegen.

Hoe maak ik een fotogallerij in de Widgetkit 2?

Op de meeste Joomla websites die wij opleveren staat het component Widgetkit geinstalleerd. Hiermee kunnen o.a. foto gallerijen worden aangemaakt. Let op: er bestaan 2 versies van de Widgetkit, deze handleiding gaat over de Widgetkit versie 2.